Yin Yoga

SAM_0351Yin Yoga is een rustige en zachte vorm van yoga.  De houdingen worden langer vastgehouden, dit varieert van 3 tot 5 minuten per houding. Bij Yin draait alles om ontspanning, ronde vormen en loslaten. Doordat je ontspannen in een houding zit werk je niet in op de spieren, maar op het bindweefsel dat soepeler wordt en de botten en gewrichten die sterker worden. Ook ontstaat er meer opening en ruimte in het lichaam, vooral rond het gebied van heupen, heiligbeen, bekken en de hele rug. Door het bindweefsel op te rekken zorg je ervoor dat het water en de energie gaan stromen. Je zet hiermee het zelf herstellend vermogen ‘aan’. Voor iedere kwaal, blessure of ongemak is een houding. Hierin wil ik jullie graag begeleiden tijdens een Yin yoga les.

Chakra’s en meridianen spelen ook een grote rol bij Yin yoga. Chakra’s zijn energie centra in het lichaam en meridianen zijn een soort snelwegen van energie door het lichaam die invloed uitoefenen op de organen.

Yin yoga is een tegenhanger van het drukke en hectische hedendaagse leven. Als je langer in een houding blijft, kan deze vorm van yoga een meditatief en rustgevend effect hebben. Je kan Yin yoga beoefenen om balans te vinden naast alle actieve of dynamische vormen van bewegen zoals: hardlopen, fitness of een dynamische yoga vorm (ashtanga yoga). Je kan het ook beoefenen als balans naast een langdurige eenzijdige fysieke belasting zoals: lang zitten tijdens een kantoorbaan, langdurig staan.

Heb je bepaalde klachten die maar niet overgaan? Misschien is een persoonlijke begeleiding tijdens Yin Yoga iets voor jouw. Klik hier voor meer info over Yin Yoga Medicine®.

 

400dpiLogoCropped